FORUM.mazury.info.pl - Absolutnie wszystko o Mazurach


Forum MAZURY.INFO.PL Strona Główna Forum MAZURY.INFO.PL
założone 15 maja 2008r.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mazury.info.pl
2013-05-29, 00:16
plandeka na jacht
Autor Wiadomość
hyzewicz

Pomogła: 20 razy
Wiek: 51
Dołączyła: 28 Kwi 2010
Posty: 1680
Skąd: Warszawa/Wieden
Wysłany: 2011-10-22, 07:56    [Cytuj]

150 gr wystarczy ?
 
 
zygusik

Pomógł: 5 razy
Dołączył: 31 Lip 2010
Posty: 74
Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-10-22, 12:30    [Cytuj]

hyzewicz napisał/a:
150 gr wystarczy ?


Zależy jaka jest masa ciała. Myślę że dla mnie byłoby mało :-)
 
 
hyzewicz

Pomogła: 20 razy
Wiek: 51
Dołączyła: 28 Kwi 2010
Posty: 1680
Skąd: Warszawa/Wieden
Wysłany: 2011-10-22, 14:59    [Cytuj]

Wszystko jedno, bedzie 150 g i juz. Taka plandeke kupilam wiec taka bedzie. Byly jeszcze 250 gr ale stwierdzilam ze tu juz przesada (zwlaszcza cena juz byla przesadna).
 
 
adasko767

Pomógł: 6 razy
Wiek: 50
Dołączył: 28 Paź 2008
Posty: 386
Skąd: Ełk Hafnarfjördur
Wysłany: 2011-10-23, 10:11    [Cytuj]

dobre myslenie co roku kupic tanio niz raz kupic i miec na lata. tu gdzie jestem widzialem ciekawy sposob na zabezpieczenie lodki na zime. stara plandeka z [ tira ] rusztowanie jak na takim samochodzie a w srodku jacht. na szrocie mozna znalesc taka plandeke w niskiej cenie a sposob ciekawy.
 
 
rau1

Wiek: 60
Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 62
Skąd: Suwałki
Wysłany: 2011-11-11, 19:45   Plandeka na jacht cdn [Cytuj]

Witam !
Według Waszych sugestii , kupiłem niebieską rurkę do wody ( wydaje mi się , że tzw 25 mm
jest za wiotka , ale zobaczymy po zimie) , wykonałem stelaż . Zamiast masztu dałem rurę spustową kanalizacyjną , którą podparłem w trzech miejscach. Zakupiłem plandekę o wym
6 x 8 metra srebrno-brązową ( podobno trzywarstwowa) i okryłem łódkę . Plandeka w porównaniu z niebieską jest pancerna . Koszt z przesłaniem 155 zł. Koledzy podpowiadali mi , żeby zamiast sznurka zastosować gumki z haczykami. Spróbuję wstawić zdjęcia mojego dzieła. Pozdrawiam Lech.
 
 
hyzewicz

Pomogła: 20 razy
Wiek: 51
Dołączyła: 28 Kwi 2010
Posty: 1680
Skąd: Warszawa/Wieden
Wysłany: 2011-11-11, 22:08    [Cytuj]

To ja Wam wkleje moja plandeke, moze nie za dobrze ale lepiej mi sie nie udalo jej zalozyc. I tak musze jeszcze raz pojechac bo zapomnialam wiecej linki wziasc.
Stelaz jest z lin przeplaciony miedzy relingiem a masztem.

CIMG1055.JPG
Plik ściągnięto 688 raz(y) 325,46 KB

CIMG1056.JPG
Plik ściągnięto 722 raz(y) 328,05 KB

CIMG1058.JPG
Plik ściągnięto 729 raz(y) 314,66 KB

 
 
adasko767

Pomógł: 6 razy
Wiek: 50
Dołączył: 28 Paź 2008
Posty: 386
Skąd: Ełk Hafnarfjördur
Wysłany: 2011-11-12, 11:44    [Cytuj]

z przodu ok ale tyl tragicznie. na tych zagieciach ladnie bedzie woda stala.sprobuj to jakos naciagnac.
 
 
kemot
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-12, 15:40    [Cytuj]

od dziobu ja preferuję pełne przyleganie plandeki do jachtu z otworem wentylacyjnym pod masztem
zapobiega to ,w przypadku silnego wiatru, zerwanie plandeki

2011-10-28_15-05-45_600.jpg
Plik ściągnięto 615 raz(y) 2,09 MB

2011-10-28_15-05-54_84.jpg
Plik ściągnięto 700 raz(y) 1,52 MB

 
 
hyzewicz

Pomogła: 20 razy
Wiek: 51
Dołączyła: 28 Kwi 2010
Posty: 1680
Skąd: Warszawa/Wieden
Wysłany: 2011-11-13, 10:09    [Cytuj]

Ale macie wymagania :evil: Musze jechac i poprawiac. :mrgreen:
Nie wpadlam na to ze moge ten przod zawinac. A wogole mialam za malo sznurka. I tak musze jeszcze raz jechac zeby podniesc przyczepe na kolkach to sproboje plandeke poprawic. Uwazam ze jak na amatora wcale tak zle mojej lodki nie nakrylam. Co prawda nie mozna generalizowac, ale przewaznie macie przez jesien i zime duzo gorsza pogode niz ja tutaj 8-)
 
 
Bodo
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-13, 11:13    [Cytuj]

Jak będziesz poprawiała usadowienie przyczepy na kołkach, zwróć uwagę, aby łódka była lekko przechylona do tyłu..... przechylenie do przodu jest szkodliwe, ponieważ w różnych kącikach zbiera się i zamarza woda, .... woda ta, przed zamarznięciem, powinna spłynąć na ziemię od strony rufy..... :-D
Ostatnio zmieniony przez Bodo 2011-11-13, 11:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Szaman3
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-13, 17:01    [Cytuj]

A ja zastosowałem pomysł Markap i unisłem bramke do kładzenia masztu. I łódka wygląda tak :-)

20111113430.jpg
Plik ściągnięto 773 raz(y) 720,38 KB

 
 
Marian

Pomógł: 3 razy
Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 352
Wysłany: 2011-11-13, 18:29    [Cytuj]

Nie zauważyłeś, koła Ci zniknęły! ;-)

A tego placu to tam nie masz za dużo?
 
 
Barbarossa

Pomógł: 10 razy
Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 2244
Wysłany: 2011-11-13, 18:33    [Cytuj]

Mariusz ale sztywny sztag :oops: jest .... :-P
 
 
Barbarossa

Pomógł: 10 razy
Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 2244
Wysłany: 2011-11-13, 18:43    [Cytuj]

kemot napisał/a:
wydaje mi się ,że sztywny sztag jest odpiety i leży na koszu dziobowym...


mnie też się tak wydaję ;-) :mrgreen:
 
 
kemot
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-13, 18:43    [Cytuj]

wydaje mi się ,że sztywny sztag jest odpiety i leży na koszu dziobowym... jest o.k.
 
 
Szaman3
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-13, 19:02    [Cytuj]

Ha, ha, ha. Starego wróbla na .... chcieli nabrać.
Sztywny sztag lezy sobie grzecznie przywiazany do masztu. Natomast lina z talii do kładzenia masztu jest naciagnięta pomiędzy bramką a podporą pod maszt na rufie :lol:
Nawiasem mówiąc bramka nie jest podniesiona do pionu, tylko jest pod kątem. W pionie byłoby za wysoko.
Pierwszy raz założyłem tak plandekę. Teraz jak juz widzę jak plandeka się układa, to zamierzam wożyć jeszcze pod spód trzy pałąki z rury pcv. Jakby spadł śnieg, to w okolicach kokpitu na pewno by się wszystko zapadło, a i bliżej dziobu pewnie też.
Ostatnio zmieniony przez Szaman3 2011-11-13, 19:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Szaman3
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-13, 19:06    [Cytuj]

Marian.Kowalski napisał/a:
Nie zauważyłeś, koła Ci zniknęły! ;-)

A tego placu to tam nie masz za dużo?


Coś za coś. Musiałem sprzedać koła, zeby mieć kasę na tyle placu :lol: :lol: :lol:
 
 
hyzewicz

Pomogła: 20 razy
Wiek: 51
Dołączyła: 28 Kwi 2010
Posty: 1680
Skąd: Warszawa/Wieden
Wysłany: 2011-11-13, 21:19    [Cytuj]

Mariusz nie obrazajac Cie, tak jak w tej chwili ta Twoja plandeka wyglada, to moja nie jest duzo gozej zalozona. No ale Ty nie masz daleko na lodke. To Kemot powie tez ze u Ciebie sie bedzie woda zbierala i zamarzala.
 
 
Szaman3
[Usunięty]

Wysłany: 2011-11-13, 23:32    [Cytuj]

Tak jak napisałem, plandeke w ten sposób załozyłem po raz pierwszy. I tez napisałem, ze dołoże jeszcze trzy pałąki z rur. :-)
 
 
hyzewicz

Pomogła: 20 razy
Wiek: 51
Dołączyła: 28 Kwi 2010
Posty: 1680
Skąd: Warszawa/Wieden
Wysłany: 2011-11-14, 23:28    [Cytuj]

O nic z tego, ja zadnych rur nie bede zakladala. Pozostawie to panom. :mrgreen:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
[ ODPOWIEDZ ]
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

MAZURY INFO PL - KONTAKT

| strona główna | internet | o serwisie |
(C) 2008 Copyright by mazury.info.pl

CZARTER JACHTÓW NA MAZURACH NOCLEGI NA MAZURACH