FORUM.mazury.info.pl - Absolutnie wszystko o Mazurach


Forum MAZURY.INFO.PL Strona Główna Forum MAZURY.INFO.PL
założone 15 maja 2008r.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: zenek
2012-06-17, 09:29
Opole - Wilkasy
Autor Wiadomość
pixelloch

Pomógł: 3 razy
Wiek: 56
Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 48
Skąd: Dortmund
Wysłany: 2012-06-17, 06:57   Opole - Wilkasy [Cytuj]

witam zeglarzy i mobilkow na przedniej kanapie ;-)
Po noclegu w Opolu (koniec czerwca) wyruszam na Mazury,
jako ze pozmienialy sie ostatnio "polskie drogi" prosze
o kilka wskazowek jak najlepiej wykonac ten skok tzn. jakie odcinki sa OK i gdzie sie lepiej nie pchac. Chodzi mi raczej o droge najszybsza a nie najkrotsza.
pozdrawiam, Heniu
 
 
mazury.info.pl
Administrator
pies ogrodnika

Pomógł: 421 razy
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 26421
Skąd: Giżycko
Wysłany: 2012-06-17, 09:50    [Cytuj]

Tu masz odpowiedź
http://mapa.targeo.pl/Map....07976,52.38232

Coś nie wyszło. Po kliknięciu wybierz zakładkę trasa i wpisz nazwy miejscowości początkowej i docelowej. Program wyznaczy Ci optymalną trasę z wyliczeniem prędkości dozwolonej i robót drogowych po drodze. Kolorem masz także zaznaczone aktualne średnie natężenie ruchu na drogach.
 
 
<|MirekMors

Pomógł: 94 razy
Wiek: 59
Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 6688
Skąd: Wawer
Wysłany: 2012-06-17, 09:57    [Cytuj]

Napiszcie mu, co się dzieje na katowickiej. Dawno tamtędy nie jechałem.
 
 
marekj

Pomógł: 42 razy
Wiek: 47
Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 3333
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2012-06-17, 09:58    [Cytuj]

Opole -> Gliwice (A4)
Gliwice -> Pyrzowice (A1)
Pyrzowice -> Podwarpie (S1) lub Pyrzowice -> Siewierz (DK78)
Dalej na Łódź (DK1, A1)
Łódź - Stryków (DK14)
Stryków - Łowicz (A2, DK70)
Łowicz - Sochaczew (DK2)
Sochaczew - Płońsk - Ciechanów (DK50)
Ciechanów - Przasnysz (DW617)
Przasnysz - Szczytno (DK57)
Szczytno - Piecki - Mrągowo - Ryn - Wilkasy (DK58 - DW601 - DK59)

Możesz kombinować ominąć Łódź przez Brzeziny i Koluszki bo trochę się tam korkuje .

Po przemyśleniu jednak do Łodzi lepiej będzie przez Kluczbork, Wieluń - mój wariant to dobre drogi ale 100km dłużej - chyba nie ma sensu.

Co do gierkówki, to do Piotrkowa jest ok - potem masakra
Ostatnio zmieniony przez marekj 2012-06-17, 10:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
zenek

Pomógł: 253 razy
Wiek: 57
Dołączył: 12 Kwi 2009
Posty: 13606
Wysłany: 2012-06-17, 10:07    [Cytuj]

Ja bym od Strykowa pojechał na Warszawę. A2 jest już przecież warunkowo otwarta i dalej S8 do Ostrowi Mazowieckiej
 
 
pixelloch

Pomógł: 3 razy
Wiek: 56
Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 48
Skąd: Dortmund
Wysłany: 2012-06-17, 10:48    [Cytuj]

OK, dziekuje za juz.
A jak sie ma A1 na odcinku od Strykowa do Torunia ?
pozdro
 
 
<|MirekMors

Pomógł: 94 razy
Wiek: 59
Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 6688
Skąd: Wawer
Wysłany: 2012-06-17, 10:49    [Cytuj]

Kilka dni temu przejechałem A2 W-wa-Łódź-W-wa. Super, ale policja z radarem stała na ograniczeniu prędkości. Katowicką jedzie się wolno na remontach, ale gdy odpuścisz sobie wyprzedzanie na remontowanym odcinku ( <100 km) to przejedziesz bezstresowo i całkiem sprawnie. A potem S8 do Ostrowi Maz. Chyba najlepszy wariant.
 
 
zenek

Pomógł: 253 razy
Wiek: 57
Dołączył: 12 Kwi 2009
Posty: 13606
Wysłany: 2012-06-17, 10:59    [Cytuj]

pixelloch napisał/a:
A jak sie ma A1 na odcinku od Strykowa do Torunia ?

Nie istnieje! To znaczy jest w "zaawansowanej budowie" :-P
 
 
marekj

Pomógł: 42 razy
Wiek: 47
Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 3333
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2012-06-17, 11:21    [Cytuj]

zenek napisał/a:
Ja bym od Strykowa pojechał na Warszawę. A2 jest już przecież warunkowo otwarta i dalej S8 do Ostrowi Mazowieckiej

No ale to trzeba przez Warszawę przejechać - szczerze to dawno nie jechałem przez Ostrów - chyba jakieś 8 lat temu we wrześniu na rejs i droga była bardzo zatłoczona - mogło się poprawić nie wiem.
Trasa obok Sochaczewa przez Płońsk Ciechanów jest natomiast bardzo przyjemna. Na odcinku do Płońska jest jeszcze trochę ciężarówek, potem już bardzo spokojnie no i dobry asfalt.
 
 
<|MirekMors

Pomógł: 94 razy
Wiek: 59
Dołączył: 06 Gru 2010
Posty: 6688
Skąd: Wawer
Wysłany: 2012-06-17, 11:21    [Cytuj]

Gdy jadę swoim nawet bym nie zauważył, że właśnie autostrada się skończyła a zaczął odcinek zaawansowanej budowy :-P
 
 
<|wlowoj

Pomógł: 23 razy
Wiek: 67
Dołączył: 08 Sty 2009
Posty: 1802
Wysłany: 2012-06-17, 15:23    [Cytuj]

marekj napisał/a:
zenek napisał/a:
Ja bym od Strykowa pojechał na Warszawę. A2 jest już przecież warunkowo otwarta i dalej S8 do Ostrowi Mazowieckiej

No ale to trzeba przez Warszawę przejechać - szczerze to dawno nie jechałem przez Ostrów - chyba jakieś 8 lat temu we wrześniu na rejs i droga była bardzo zatłoczona - mogło się poprawić nie wiem.


Trasą S8 przejeżdzasz przez Warszawę właściwie bezstresowo - od autostrady A2 do wyjazdu na Białystok w Markach....Do autostrady można dojechać wcześniej, np jadąc przez Grabów nad Prosną, Poddębice....lub gierkówką i omijając Łódż przez Andrespol do Strykowa....
A do Wyszkowa masz dwupasmową, a potem jest nieżle ( można też przez Długosiodło i Ostrołękę, ja tak zawsze jeżdżę....)
Ostatnio zmieniony przez wlowoj 2012-06-17, 15:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
[ ODPOWIEDZ ]
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

MAZURY INFO PL - KONTAKT

| strona główna | internet | o serwisie |
(C) 2008 Copyright by mazury.info.pl

CZARTER JACHTÓW NA MAZURACH NOCLEGI NA MAZURACH