FORUM.mazury.info.pl - Absolutnie wszystko o Mazurach


Forum MAZURY.INFO.PL Strona Główna Forum MAZURY.INFO.PL
założone 15 maja 2008r.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak nie pływać po Śniardwach
Autor Wiadomość
~extant

Pomógł: 340 razy
Dołączył: 02 Lis 2010
Posty: 14655
Skąd: Wawa
Wysłany: 2017-08-12, 20:34    [Cytuj]

najmita napisał/a:
.... Szła brzydka chmura więc uruchomiłem smartfona aby sprawdzić sat 24.. Niestety na Beldanach był brak zasięgu...

... brak zasięgu, bo właśnie burza szła :-P
najmita napisał/a:
... I tyle z tej Waszej elektroniki.

... na szczęście elektronika to nie wszystko ;-)
 
 
<|Tobo

Pomógł: 21 razy
Wiek: 41
Dołączył: 04 Cze 2015
Posty: 1399
Skąd: ok.Łomży
Wysłany: 2017-08-12, 20:40    [Cytuj]

Pływałem dziś z Navionics'em, działał dobrze. Pogodę sprawdzałem kilka razy (radar burzowy, sat 24 - chmurki). Bez zastrzeżeń. Brat na drugim smartfonie - gps, internet, bez zastrzeżeń. Oba telefony w różnych sieciach. Oczywiście na chmury zerkałem i cumulonimbus'a nie było.
Mało tego - wczoraj zaplanowałem dokładnie nocleg pod kierunek wiatru, żeby halsować na nocleg do Okartowa, dziś do połowy dnia podobnie, a powrót mieć spokojny z wiatrem w plecy. Sprawdziło się bardzo dobrze, tylko burzy nie było i chwilowa flauta przed wzrostem wiatru krótkotrwała.
 
 
mazury.info.pl
Administrator
pies ogrodnika

Pomógł: 379 razy
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 22735
Skąd: Giżycko
Wysłany: 2017-08-12, 22:06    [Cytuj]

najmita napisał/a:
Dzisiaj wypłynąłem w rejs. Szła brzydka chmura więc uruchomiłem smartfona aby sprawdzić sat 24.. Niestety na Beldanach był brak zasięgu... I tyle z tej Waszej elektroniki.


Jaka sieć?

Pogodę (sat24) sprawdza się przed wypłynięciem. Twój błąd, więc miej pretensję do siebie. :-P
 
 
~najmita

Pomógł: 61 razy
Wiek: 63
Dołączył: 09 Paź 2014
Posty: 4617
Skąd: Ruciane-Nida
Wysłany: 2017-08-13, 06:17    [Cytuj]

mazury.info.pl napisał/a:
najmita napisał/a:
Dzisiaj wypłynąłem w rejs. Szła brzydka chmura więc uruchomiłem smartfona aby sprawdzić sat 24.. Niestety na Beldanach był brak zasięgu... I tyle z tej Waszej elektroniki.


Jaka sieć?

Pogodę (sat24) sprawdza się przed wypłynięciem. Twój błąd, więc miej pretensję do siebie. :-P

Wyplywam bez względu na prognozy.
Sieć orange ale do przesyłu danych wymaga lte, a z tym jest problem.
 
 
mazury.info.pl
Administrator
pies ogrodnika

Pomógł: 379 razy
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 22735
Skąd: Giżycko
Wysłany: 2017-08-13, 06:58    [Cytuj]

najmita napisał/a:
Sieć orange ale do przesyłu danych wymaga lte, a z tym jest problem.


Zmień ustawienia w telefonie. LTE ma jeszcze słąby zasięg. Szczególnie w sieci Orange.
 
 
~najmita

Pomógł: 61 razy
Wiek: 63
Dołączył: 09 Paź 2014
Posty: 4617
Skąd: Ruciane-Nida
Wysłany: 2017-08-13, 08:45    [Cytuj]

mazury.info.pl napisał/a:
najmita napisał/a:
Sieć orange ale do przesyłu danych wymaga lte, a z tym jest problem.


Zmień ustawienia w telefonie. LTE ma jeszcze słąby zasięg. Szczególnie w sieci Orange.

Na GSM nie chodzi mi przesył danych.
 
 
mazury.info.pl
Administrator
pies ogrodnika

Pomógł: 379 razy
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 22735
Skąd: Giżycko
Wysłany: 2017-08-13, 08:48    [Cytuj]

najmita napisał/a:
mazury.info.pl napisał/a:
najmita napisał/a:
Sieć orange ale do przesyłu danych wymaga lte, a z tym jest problem.


Zmień ustawienia w telefonie. LTE ma jeszcze słąby zasięg. Szczególnie w sieci Orange.

Na GSM nie chodzi mi przesył danych.


Jakim cudem? :shock:
 
 
pough
gorszego sortu

Pomógł: 175 razy
Dołączył: 15 Lis 2009
Posty: 12421
Wysłany: 2017-08-13, 08:49    [Cytuj]

najmita napisał/a:
mazury.info.pl napisał/a:
najmita napisał/a:
Sieć orange ale do przesyłu danych wymaga lte, a z tym jest problem.


Zmień ustawienia w telefonie. LTE ma jeszcze słąby zasięg. Szczególnie w sieci Orange.

Na GSM nie chodzi mi przesył danych.

Musisz ustawić zamiast tylko LTE na preferowane LTE.Niektóre telefony mają tryb auto 3G/4G (LTE).
 
 
~juzekp

Pomógł: 15 razy
Dołączył: 07 Mar 2013
Posty: 512
Skąd: Baden-Baden
Wysłany: 2017-08-13, 12:23    [Cytuj]

najmita napisał/a:
... Wyplywam bez względu na prognozy. ...

Schacun... :!:
Pozdrawiam - Józek
 
 
~najmita

Pomógł: 61 razy
Wiek: 63
Dołączył: 09 Paź 2014
Posty: 4617
Skąd: Ruciane-Nida
Wysłany: 2017-08-13, 13:16    [Cytuj]

juzekp napisał/a:
najmita napisał/a:
... Wyplywam bez względu na prognozy. ...

Schacun... :!:
Pozdrawiam - Józek

Bez przesady, i tak widzę jaka jest pogoda. Gdy wieje 5B to raczej rezygnuję. Jednak przed rejsem nie szukam odpowiedniej pogody.
 
 
~najmita

Pomógł: 61 razy
Wiek: 63
Dołączył: 09 Paź 2014
Posty: 4617
Skąd: Ruciane-Nida
Wysłany: 2017-08-13, 13:21    [Cytuj]

Smartfon jest z Orange, możliwe, że ustawienia również. Takie wymuszanie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
[ ODPOWIEDZ ]
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

MAZURY INFO PL - KONTAKT

| strona główna | internet | o serwisie |
(C) 2008 Copyright by mazury.info.pl

CZARTER JACHTÓW NA MAZURACH NOCLEGI NA MAZURACH