FORUM.mazury.info.pl - Absolutnie wszystko o Mazurach

Mazurskie Targi Sportów Wodnych 2017
Forum MAZURY.INFO.PL Strona Główna Forum MAZURY.INFO.PL
założone 15 maja 2008r.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak nie pływać po Śniardwach
Autor Wiadomość
~extant

Pomógł: 318 razy
Dołączył: 02 Lis 2010
Posty: 14163
Skąd: Wawa
Wysłany: 2017-08-12, 21:34    [Cytuj]

najmita napisał/a:
.... Szła brzydka chmura więc uruchomiłem smartfona aby sprawdzić sat 24.. Niestety na Beldanach był brak zasięgu...

... brak zasięgu, bo właśnie burza szła :-P
najmita napisał/a:
... I tyle z tej Waszej elektroniki.

... na szczęście elektronika to nie wszystko ;-)
 
 
<|Tobo

Pomógł: 15 razy
Wiek: 40
Dołączył: 04 Cze 2015
Posty: 1074
Skąd: ok.Łomży
Wysłany: 2017-08-12, 21:40    [Cytuj]

Pływałem dziś z Navionics'em, działał dobrze. Pogodę sprawdzałem kilka razy (radar burzowy, sat 24 - chmurki). Bez zastrzeżeń. Brat na drugim smartfonie - gps, internet, bez zastrzeżeń. Oba telefony w różnych sieciach. Oczywiście na chmury zerkałem i cumulonimbus'a nie było.
Mało tego - wczoraj zaplanowałem dokładnie nocleg pod kierunek wiatru, żeby halsować na nocleg do Okartowa, dziś do połowy dnia podobnie, a powrót mieć spokojny z wiatrem w plecy. Sprawdziło się bardzo dobrze, tylko burzy nie było i chwilowa flauta przed wzrostem wiatru krótkotrwała.
 
 
mazury.info.pl
Administrator
pies ogrodnika

Pomógł: 367 razy
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 21543
Skąd: Giżycko
Wysłany: 2017-08-12, 23:06    [Cytuj]

najmita napisał/a:
Dzisiaj wypłynąłem w rejs. Szła brzydka chmura więc uruchomiłem smartfona aby sprawdzić sat 24.. Niestety na Beldanach był brak zasięgu... I tyle z tej Waszej elektroniki.


Jaka sieć?

Pogodę (sat24) sprawdza się przed wypłynięciem. Twój błąd, więc miej pretensję do siebie. :-P
 
 
~najmita

Pomógł: 55 razy
Wiek: 63
Dołączył: 09 Paź 2014
Posty: 4121
Skąd: Ruciane-Nida
Wysłany: 2017-08-13, 07:17    [Cytuj]

mazury.info.pl napisał/a:
najmita napisał/a:
Dzisiaj wypłynąłem w rejs. Szła brzydka chmura więc uruchomiłem smartfona aby sprawdzić sat 24.. Niestety na Beldanach był brak zasięgu... I tyle z tej Waszej elektroniki.


Jaka sieć?

Pogodę (sat24) sprawdza się przed wypłynięciem. Twój błąd, więc miej pretensję do siebie. :-P

Wyplywam bez względu na prognozy.
Sieć orange ale do przesyłu danych wymaga lte, a z tym jest problem.
 
 
mazury.info.pl
Administrator
pies ogrodnika

Pomógł: 367 razy
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 21543
Skąd: Giżycko
Wysłany: 2017-08-13, 07:58    [Cytuj]

najmita napisał/a:
Sieć orange ale do przesyłu danych wymaga lte, a z tym jest problem.


Zmień ustawienia w telefonie. LTE ma jeszcze słąby zasięg. Szczególnie w sieci Orange.
  
 
 
~najmita

Pomógł: 55 razy
Wiek: 63
Dołączył: 09 Paź 2014
Posty: 4121
Skąd: Ruciane-Nida
Wysłany: 2017-08-13, 09:45    [Cytuj]

mazury.info.pl napisał/a:
najmita napisał/a:
Sieć orange ale do przesyłu danych wymaga lte, a z tym jest problem.


Zmień ustawienia w telefonie. LTE ma jeszcze słąby zasięg. Szczególnie w sieci Orange.

Na GSM nie chodzi mi przesył danych.
 
 
mazury.info.pl
Administrator
pies ogrodnika

Pomógł: 367 razy
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 21543
Skąd: Giżycko
Wysłany: 2017-08-13, 09:48    [Cytuj]

najmita napisał/a:
mazury.info.pl napisał/a:
najmita napisał/a:
Sieć orange ale do przesyłu danych wymaga lte, a z tym jest problem.


Zmień ustawienia w telefonie. LTE ma jeszcze słąby zasięg. Szczególnie w sieci Orange.

Na GSM nie chodzi mi przesył danych.


Jakim cudem? :shock:
 
 
pough
gorszego sortu

Pomógł: 167 razy
Dołączył: 15 Lis 2009
Posty: 11999
Wysłany: 2017-08-13, 09:49    [Cytuj]

najmita napisał/a:
mazury.info.pl napisał/a:
najmita napisał/a:
Sieć orange ale do przesyłu danych wymaga lte, a z tym jest problem.


Zmień ustawienia w telefonie. LTE ma jeszcze słąby zasięg. Szczególnie w sieci Orange.

Na GSM nie chodzi mi przesył danych.

Musisz ustawić zamiast tylko LTE na preferowane LTE.Niektóre telefony mają tryb auto 3G/4G (LTE).
 
 
~juzekp

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 07 Mar 2013
Posty: 442
Skąd: Baden-Baden
Wysłany: 2017-08-13, 13:23    [Cytuj]

najmita napisał/a:
... Wyplywam bez względu na prognozy. ...

Schacun... :!:
Pozdrawiam - Józek
 
 
~najmita

Pomógł: 55 razy
Wiek: 63
Dołączył: 09 Paź 2014
Posty: 4121
Skąd: Ruciane-Nida
Wysłany: 2017-08-13, 14:16    [Cytuj]

juzekp napisał/a:
najmita napisał/a:
... Wyplywam bez względu na prognozy. ...

Schacun... :!:
Pozdrawiam - Józek

Bez przesady, i tak widzę jaka jest pogoda. Gdy wieje 5B to raczej rezygnuję. Jednak przed rejsem nie szukam odpowiedniej pogody.
 
 
~najmita

Pomógł: 55 razy
Wiek: 63
Dołączył: 09 Paź 2014
Posty: 4121
Skąd: Ruciane-Nida
Wysłany: 2017-08-13, 14:21    [Cytuj]

Smartfon jest z Orange, możliwe, że ustawienia również. Takie wymuszanie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
[ ODPOWIEDZ ]
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

MAZURY INFO PL - KONTAKT

| strona główna | internet | o serwisie |
(C) 2008 Copyright by mazury.info.pl

CZARTER JACHTÓW NA MAZURACH NOCLEGI NA MAZURACH