|
Forum MAZURY.INFO.PL
założone 15 maja 2008r.
|
Przesunięty przez: pough 2014-03-27, 18:46 |
Czwarte Wielkie Wiosenne Regaty Forowiczów - 25.05.2013 |
Autor |
Wiadomość |
~plitkin
Stangret
Pomógł: 205 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Maj 2008 Posty: 9462
|
Wysłany: 2012-11-11, 09:25
|
[Cytuj]
|
|
Zawsze bylo pysznie! |
|
|
|
~extant
Pomógł: 349 razy Dołączył: 02 Lis 2010 Posty: 14954 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2012-11-11, 10:38
|
[Cytuj]
|
|
pough napisał/a: | extant napisał/a: | ...Hmm... dla mnie z "aprowizacji" wystarczyłyby kiełbaski/karkówka z grilla/ogniska plus... no wiadomo co, byleby dużo. ... do tego Nidzkie, my, łódki, gitary, szanty... co więcej trzeba ?? |
Szkoda, że nie było Ciebie na chociaż jednej z już odbytych edycji wiosennych regat forumowych. Pewnie miałbyś inne zdanie w porównaniu do tego typu innych spotkań. |
Ja też żałuję, że nie uczestniczyłem w poprzednich edycjach regat forumowiczów. Pozwoliłem sobie tylko wyrazić swoje zdanie, że dla mnie osobiście "aprowizacja" nie jest głównym i podstawowym warunkiem realizacji dobrej imprezy "na żaglach". Oczywiście dla takiej imprezy może być... miłym dodatkiem. |
|
|
|
<|wlowoj
|
Wysłany: 2012-11-11, 11:18
|
[Cytuj]
|
|
Pełna zgoda z extentem!
A wynika stąd rada dla kolelnych organizatorów, o odpowiednie ustawienie priorytetów, a znając ich i ich doświadczenie nie ma obawy...
Wielkie dzięki dla B&B oraz D&Z za wspaniałą organizację dotychczasowych naszych imprez, będzie to Wam niezapomniane!!
Dzięki dla wszystkich a szczególnie dla Basi i Wiesia za wczoraj! |
|
|
|
<|Devu
|
Wysłany: 2012-11-11, 13:59
|
[Cytuj]
|
|
dziękujemy za miłe wczorajsze spotkanie , dobrze było widzieć znów Was wszystkich
Dzięki dla miłych Gospodarzy .
Mam jedno pytanie , wobec licznych zmian czy pozostaje podtrzymany ustalony wcześniej miejsce i termin wiosennych forumowych ?
pozdrawiam |
|
|
|
Artur 66
Pomógł: 66 razy Wiek: 53 Dołączył: 09 Paź 2010 Posty: 3515 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-11-11, 14:24
|
[Cytuj]
|
|
Dariusz Devu napisał/a: |
Mam jedno pytanie , wobec licznych zmian czy pozostaje podtrzymany ustalony wcześniej miejsce i termin wiosennych forumowych ?
|
Miejsce i termin, czyli Pod Dębem 25.05.2013, został przecież ustalony na początku, poprzez demokratyczne głosowanie obecnych na spotkaniu
Zmiana dotyczy tylko organizatora, no może nie organizatora tylko osoby, która zajmie się dopięciem wszystkiego, żebyśmy mogli się spotkać i pobawić . Nie można przecież cały czas obarczać jednych, by inni się mogli bawić . A ze szczegółami na pewno zapozna nas Mariusz w najbliższym czasie.
Jak zwykle, Basia i Wiechu ugościli nas serdecznie, dzięki i do następnego razu. |
|
|
|
Szaman3 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-11-11, 14:27
|
[Cytuj]
|
|
Podjąłem sie organizacji regat wiosennych. Mam nadzieję, że bedzie nie gorzejh niż w dotychczasowych regatach forumowych. Na pewno będzie trochę inaczej, zwłaszcza jesli chodzi o imprezę poregatową. Niestety pewnie będzie skromniej, ale mam nadzieję, że wesoło i w zeglarskiej atmosferze.
Co do terminu i miejsca regat, nic sie nie zmienia. Ustaliliśmy, że będzie to 25 maj. Regacimy się na Nidzkim, a naszą bazą będzie Pod Dębem, tak jak dotchczas w regatach wiosennych.
Mam pewne pierwsze przemyślenia na temat i samych regat i zabawy poregatowej, ale napisze ciut później. |
|
|
|
<|Devu
|
Wysłany: 2012-11-11, 15:49
|
[Cytuj]
|
|
Artur , to dla mnie nie było takie oczywiste ponieważ Mariusz określił że podejmie się organizacji regat ale na swoich zasadach. Dla mnie w tej chwili bardzo ważny jest jasny przekaz dotyczący parametrów gdzie i kiedy. Dziękuje Mariusz za potwierdzenie.
Good Luck |
|
|
|
~extant
|
Wysłany: 2012-11-11, 15:53
|
[Cytuj]
|
|
Mariusz Główka napisał/a: | (...)
Mam pewne pierwsze przemyślenia na temat i samych regat... |
O... i to mnie ciekawi. |
|
|
|
Artur 66
Pomógł: 66 razy Wiek: 53 Dołączył: 09 Paź 2010 Posty: 3515 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-11-11, 16:24
|
[Cytuj]
|
|
Dariusz Devu napisał/a: | Artur , to dla mnie nie było takie oczywiste ponieważ Mariusz określił że podejmie się organizacji regat ale na swoich zasadach. |
Generalnie każdy organizator w jakiś sposób przeprowadza imprezę na swoich zasadach, bo to On wszystko załatwia i "odpowiada" za przebieg imprezy |
|
|
|
<|Devu
|
Wysłany: 2012-11-11, 22:36
|
[Cytuj]
|
|
Artur 66 napisał/a: | Dariusz Devu napisał/a: | Artur , to dla mnie nie było takie oczywiste ponieważ Mariusz określił że podejmie się organizacji regat ale na swoich zasadach. |
Generalnie każdy organizator w jakiś sposób przeprowadza imprezę na swoich zasadach, bo to On wszystko załatwia i "odpowiada" za przebieg imprezy |
to jest przecież oczywiste |
|
|
|
~extant
|
Wysłany: 2012-11-16, 21:36
|
[Cytuj]
|
|
No więc wziąłem sobie "do serca" propozycję Bodo z ostatniego forumowego spotkania w Mesie i niniejszym informuję, że Mellody 30 Klarka już została wyczarterowana na 24/26.05.13... zakładam oczywiście, że Majowie z tym kalendarzem to trochę przesadzili. |
|
|
|
marekj
Pomógł: 42 razy Wiek: 48 Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 3333 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 2012-11-16, 21:50
|
[Cytuj]
|
|
extant napisał/a: | No więc wziąłem sobie "do serca" propozycję Bodo z ostatniego forumowego spotkania w Mesie i niniejszym informuję, że Mellody 30 Klarka już została wyczarterowana na 24/26.05.13... zakładam oczywiście, że Majowie z tym kalendarzem to trochę przesadzili. |
Poczekaj z zaliczką do 22.12 jak by co....
a zresztą..... co za różnica |
|
|
|
~plitkin
Stangret
Pomógł: 205 razy Wiek: 41 Dołączył: 16 Maj 2008 Posty: 9462
|
Wysłany: 2012-11-16, 21:51
|
[Cytuj]
|
|
A jaka byla propozycja Bodo? |
|
|
|
~extant
|
Wysłany: 2012-11-16, 22:05
|
[Cytuj]
|
|
marekj napisał/a: | ...
Poczekaj z zaliczką do 22.12 jak by co.... |
too late
plitkin napisał/a: | A jaka byla propozycja Bodo? |
Osobiście byłem za terminem Regat Forumowych w dniu 18.05.13 i argumentowałem to tym, że w terminie 25.05.13 będzie trudniej dla "czarterujących" ze względu na długi weekend, co Bodo "skwitował" stwierdzeniem, że zawsze mogę wyczarterować łódkę już następnego dnia po spotkaniu w Mesie... co też niezwłocznie uczyniłem.
ps: na początku tygodnia z Pod Dębem "wyjmę" prawdopodobnie jeszcze jedną Philę 880... więc jeszcze jeden, dwóch takich "przezoronych" jak ja... i Pod Dębem zostaną już tylko ... Antile 24/26. |
Ostatnio zmieniony przez extant 2012-11-16, 22:13, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
<|Devu
|
Wysłany: 2012-11-17, 13:40
|
[Cytuj]
|
|
to jest wbrew ustaleniom z Mesy mieliśmy pływać na wszystkim i bele czem . |
|
|
|
<|Devu
|
Wysłany: 2012-11-17, 13:40
|
[Cytuj]
|
|
na Antili 24/26 się nieda pływać |
Ostatnio zmieniony przez Devu 2012-11-17, 13:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
~szg
Pomógł: 26 razy Dołączył: 28 Sie 2008 Posty: 2293 Skąd: Pojezierze Lubuskie
|
Wysłany: 2012-11-17, 15:34
|
[Cytuj]
|
|
Devu napisał/a: | to jest wbrew ustaleniom z Mesy mieliśmy pływać na wszystkim i bele czem . |
No właśnie ! . |
|
|
|
~extant
|
Wysłany: 2012-11-17, 16:19
|
[Cytuj]
|
|
szg napisał/a: | Devu napisał/a: | to jest wbrew ustaleniom z Mesy mieliśmy pływać na wszystkim i bele czem . |
No właśnie ! . |
Heh... Pod Dęba planuję przyjechać już w czwartek wieczorem i od piątku rano do niedzieli popołudniu solidnie sobie pożeglować, więc na te trzy dni pływania koniecznie trzeba było wyczarterować jakiś naprawdę "porządny kawałek" łódki. |
|
|
|
Szaman3 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-11-18, 09:48
|
[Cytuj]
|
|
Podczas Boatshow odbyła się w targowej tawernie narada forowiczów przy kiełbasie i frytkach
Wszyscy niemal zgodnie stwierdziliśy, że pora zrobić to, o czym już od początku wiosennych regat mówilismy. Zatem trasa IV wiosennych regatach będzie prowadziła do Jaśkowa, przez najpiękniejszą część J. Nidzkiego. W Jaśkowie będzie nawrotka i wracamy Pod Dęba.
W związku z zaplanowaną długą trasą, start nastąpi ok g 9 rano. To znaczy o tej godzinie wystartują pierwsi, a pozostali jak się obudzą Zdązymy wrócić do późnych godzin popołudniowych przy przeciętnych warunkach wiatrowych. W maju dzień jest długi, więc po widoku da się wrócić nawet o g 20. A jesli niektórym się zejdzie to ... pływanie nocą po Nidzkim jest przepiękne
W sytucaji awaryjnej, gdyby wiatr totalnie zdechł, zrobimy mete gdzieś przy bindudze i zorganizujemy przewiezienie cateringu spod Dęba. |
|
|
|
pough
gorszego sortu
|
Wysłany: 2012-11-18, 09:58
|
[Cytuj]
|
|
Szkoda tylko, że nie poinformowałeś wszystkich o naradzie. Byłem na miejscu, nikt mi nie wspomniał o takowej.
Zaczynam mieć obawy czy ta impreza jest przeznaczona dla wszystkich forumowiczów z tego względu, że gdyby powrót Pod Dębem z powodów wiatrowych nie byłby możliwy w sobotę, to tym co czarterują na weekend jacht w tym celu będzie ciężko wrócić w niedzielę do portu macierzystego, a nie każdy będzie miał możliwość wolnego poniedziałku.
Nie podoba mi się ten pomysł, ani sposób podejmowania decyzji. Dla mnie ta impreza staje się spotkaniem żeglarzy z Nidzkiego, a nie spotkaniem forumowym.
Brak myślenia o innych żeglarzach z północy o tym świadczy. |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| strona
główna | internet
| o serwisie |
(C) 2008 Copyright by mazury.info.pl
CZARTER JACHTÓW NA MAZURACH NOCLEGI NA MAZURACH
| |
|