|
Forum MAZURY.INFO.PL
założone 15 maja 2008r.
|
Regaty Mazury Open 2014 |
Autor |
Wiadomość |
~plitkin
Stangret
|
Wysłany: 2014-01-16, 23:25 Regaty Mazury Open 2014
|
[Cytuj]
|
|
Poprosimy o szczegóły! Termin, miejsce, zasady! |
Ostatnio zmieniony przez mazury.info.pl 2014-09-27, 10:59, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
mazury.info.pl
Administrator pies ogrodnika
|
Wysłany: 2014-01-16, 23:35
|
[Cytuj]
|
|
Termin ten co zawsze, zasady bez zmian. Trwają rozmowy odnośnie realizacji imprezy w Mikołajkach. Akwen - jezioro Mikołajskie lub... Śniardwy!
Wszelkie info -> http://regaty.mazury.info.pl |
|
|
|
~plitkin
Stangret
|
Wysłany: 2014-01-16, 23:41
|
[Cytuj]
|
|
Wypas!
Mikolajskie jest fajnym i trudnym akwenem. Kilka krotkich plus dlugi wyscig na Beldany bulby super, gdyz Beldany sa bardzo wymagajacym akwenem. A moze pierwszego dnia krotkie, a drugiego jeden long? (mam juz niedosyt plywania) |
|
|
|
~extant
|
Wysłany: 2014-01-17, 08:12
|
[Cytuj]
|
|
plitkin napisał/a: | ... Kilka krotkich plus dlugi wyscig na Beldany... |
... albo na Śniardwy, dwukrotne przejście przez Przeczkę to też byłaby fajna zabawa. |
|
|
|
Andrzej Drago [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-01-17, 11:00
|
[Cytuj]
|
|
Ja jednak wolę Giżycko i Niegocin.
Jest baza i jest duży otwarty akwen no i mam gdzie pójść na spacer z psem. |
|
|
|
~plitkin
Stangret
|
Wysłany: 2014-01-17, 12:16
|
[Cytuj]
|
|
Andrzej Drago napisał/a: | Ja jednak wolę Giżycko i Niegocin.
Jest baza i jest duży otwarty akwen no i mam gdzie pójść na spacer z psem. |
Łódkę masz blisko!
Mikołajskie i ewentualnie Bełdany jest dużo trudniejszym regatowo akwenem, a to urozmaica imprezę.
Co do Przeczki: też myślałem o Przeczce, ale po przemyśleniach uważam, że pokonanie Bełdan 2 razy (do Kamienia) jest dużo, ale to DUŻO bardziej wymagającym wyzwaniem niż Przeczka przy przypadkowym wietrze.
Różne przesmyki uwielbiam pokonywać, dlatego cenię sobie regaty na Mamrach i Święcajtach. Jednak tutaj mamy fajną alternatywę w postaci długiej kiszki Bełdan. A sama Przeczka jest dość krótką przeszkodą - dalej na Śniardwach dość stabilne warunki. Bełdany rozrzucą flotę znacznie bardziej moim zdaniem. |
|
|
|
~extant
|
Wysłany: 2014-01-17, 12:19
|
[Cytuj]
|
|
plitkin napisał/a: | ... Co do Przeczki: też myślałem o Przeczce, ale po przemyśleniach uważam, że pokonanie Bełdan 2 razy (do Kamienia) jest dużo, ale to DUŻO bardziej wymagającym wyzwaniem niż Przeczka przy przypadkowym wietrze. (...) Jednak tutaj mamy fajną alternatywę w postaci długiej kiszki Bełdan. A sama Przeczka jest dość krótką przeszkodą - dalej na Śniardwach dość stabilne warunki. Bełdany rozrzucą flotę znacznie bardziej moim zdaniem. |
Masz oczywiście rację. |
|
|
|
~plitkin
Stangret
|
Wysłany: 2014-01-17, 12:22
|
[Cytuj]
|
|
A gdyby rzeczywiście był to "long", to można i Przeczkę zaliczyć i Bełdany. Za przeczką boja zwrotna, albo meta. |
|
|
|
~extant
|
Wysłany: 2014-01-17, 12:26
|
[Cytuj]
|
|
plitkin napisał/a: | A gdyby rzeczywiście był to "long", to można i Przeczkę zaliczyć i Bełdany. Za przeczką boja zwrotna,... |
Fajny pomysł. |
|
|
|
~jachtyzklasą
|
Wysłany: 2014-01-17, 14:21
|
[Cytuj]
|
|
mazury.info.pl napisał/a: | Termin ten co zawsze |
Zbyszku, to dla jasności warto ten termin wpisać w tym wątku żeby nie trzeba było grzebać i szukać w archiwum |
|
|
|
Andrzej Drago [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-01-17, 14:34
|
[Cytuj]
|
|
A ja jednak upierał bym się przy Niegocinie.
Dla jasności - zdarzyło mi się wygrać ileś regat w Mikołajkach i akwen nie jest problemem a nawet pomagał ale nie lubię jak rozgrywka taktyczna jest zaburzana przez statek floty czy motorówki np z Wierzby. Zdarzało mi się ustępować takiej motorówce tracąc krycie przeciwnika.
Na Niegocinie też można postawić długie trasu a jak ktoś chce utrudnienia na longu to jest Boczne.
Dla mnie zaplecze w Giżycko jest lepsze. |
|
|
|
~jachtyzklasą
|
Wysłany: 2014-01-17, 14:56
|
[Cytuj]
|
|
Ja też uważam że Niegocin dużo bardziej pasuje do specyfiki tych regat. A jak byś się Zbyszku decydował na dołożenie do programu longa to najlepiej z grade 1.5 i long wtedy najlepiej jako ostatni wyścig. |
|
|
|
mazury.info.pl
|
Wysłany: 2014-01-17, 16:59
|
[Cytuj]
|
|
Powiem szczerze. Regaty nie są i pewnie nigdy nie będą dochodową imprezą. Do zeszłorocznej edycji dołożyłem z własnej kieszeni.
Dylemat jest prosty - 1. zorganizować to tam, gdzie można stracić mniej, 2. dołożyć z własnej kieszeni i wybrać akwen taki jaki się podoba, 3. podnieść wpisowe i tym samym ograniczyć liczbę startujących. |
|
|
|
~extant
|
Wysłany: 2014-01-17, 17:22
|
[Cytuj]
|
|
mazury.info.pl napisał/a: | ... 3. podnieść wpisowe i tym samym ograniczyć liczbę startujących. |
Zeszłoroczne wpisowe (zdaje się coś ok. 30zł) nie było jakoś szczególnie wysokie i nie sądzę, żeby pewne jego podniesienie w tym roku miało w znaczący sposób wpłynąć na ograniczenie liczby startujących. |
|
|
|
<|lukasz
Rainmaker
|
Wysłany: 2014-01-17, 17:28
|
[Cytuj]
|
|
mazury.info.pl napisał/a: | Powiem szczerze. Regaty nie są i pewnie nigdy nie będą dochodową imprezą. Do zeszłorocznej edycji dołożyłem z własnej kieszeni.
Dylemat jest prosty - 1. zorganizować to tam, gdzie można stracić mniej, 2. dołożyć z własnej kieszeni i wybrać akwen taki jaki się podoba, 3. podnieść wpisowe i tym samym ograniczyć liczbę startujących. | I znaleźć sponsora jeszcze. |
|
|
|
Andrzej Drago [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-01-17, 18:14
|
[Cytuj]
|
|
Podnieść wpisowe.
I tak decydujące są koszty czarteru jachtu i dojazdu.
Jestem emerytem ale np 100 mnie nie przeraża.
Na niektórych regatach jest wpisowe od jachtu ( np 50 ) i od załoganta ( bywało 20 ) |
Ostatnio zmieniony przez Andrzej Drago 2014-01-17, 18:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
pough
|
Wysłany: 2014-01-17, 19:09
|
[Cytuj]
|
|
Andrzej Drago napisał/a: | Podnieść wpisowe.....np 100 mnie nie przeraża. |
Tez zapłacę. Impreza warta tych pieniędzy. Za taką kwotę już można spokojnie zapewnić po regatową imprezę integracyjną w tawernie z wykupioną beczką piwa i mały ciepły posiłek zaraz po regatach. |
|
|
|
mazury.info.pl
|
Wysłany: 2014-01-17, 19:20
|
[Cytuj]
|
|
Czyli Niegocin? |
|
|
|
~extant
|
Wysłany: 2014-01-17, 20:12
|
[Cytuj]
|
|
mazury.info.pl napisał/a: | Czyli Niegocin? |
- jeżeli, tak jak w zeszłym roku, będzie kilka krótki wyścigów trójkąt-śledź (jestem ZA) to na Niegocinie byłoby, moim zdaniem, lepiej.
- jeżeli planowana byłaby zmiana i do kilku krótki wyścigów dodany byłby jeden długi (nie jestem za) to na Mikołajskim/Bełdanach, moim zdaniem, byłoby ciekawej.
|
|
|
|
mazury.info.pl
|
Wysłany: 2014-01-17, 20:58
|
[Cytuj]
|
|
To mają być sportowe regaty, wyścig - więc trasa wyłącznie po trójkącie. Żadnych long-dystansów. |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| strona
główna | internet
| o serwisie |
(C) 2008 Copyright by mazury.info.pl
CZARTER JACHTÓW NA MAZURACH NOCLEGI NA MAZURACH
| |
|