Przesunięty przez: mazury.info.pl 2010-04-07, 00:19 |
Sezon rozpoczęty |
| Autor |
Wiadomość |
mazury.info.pl
Administrator
Pomógł: 69 razy Dołączył: 15 Maj 2008 Posty: 2734 Skąd: Giżycko
|
Wysłany: 2009-05-04, 00:14 Sezon rozpoczęty
|
[Cytuj]
|
|
Tradycyjnie w długi majowy weekend wielu wodniaków rozpoczyna swój sezon żeglarski. Mazurskie jeziora bielą się od żagli, w miasteczkach organizowanych jest wiele imprez.
Zobaczcie sami jak było:
Wilkie Otwarcie Sezonu w Giżycku |
_________________ Zbigniew Jatkowski
http://mazury.info.pl |
|
|
|
|
~Sławek
Sławek
Pomógł: 22 razy Dołączył: 20 Maj 2008 Posty: 979 Skąd: Charzykowy
|
Wysłany: 2009-05-04, 21:30
|
[Cytuj]
|
|
Na Charzykowskim też oficjalnie rozpoczelismy sezon mszą za żeglarzy w kosciele , potem były regaty konstytucyjne na małym akwenie , a na duzym Puchar Polski katamaranów i PPJK Fotki z rozpoczęcia sezonu mozna zobaczyć tu
Na zielonej motorówce ja z pieskiem wyruszam na regaty z optymistkami ,a na pierwszym zdjęciu 6 jacht od praej to moja sasanka
pozdrawiam Sławek
Komentarz administratora: podmieniłem link na właściwy. Teraz galeria będzie się otwierać. |
| Ostatnio zmieniony przez mazury.info.pl 2009-05-04, 22:24, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
~familiant
Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 492 Skąd: Giżycko
|
Wysłany: 2009-06-02, 18:06
|
[Cytuj]
|
|
Zgodnie z komunikatem na stronie "słynnej" formacji ratowniczej sezon żeglarski jest rozpoczęty
http://www.msr-okartowo.pl/
Wielkie Jeziora Mazurskie są już wolne od lodu. |
|
|
|
|
~aa1975
Adam
Pomógł: 6 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 538 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-06-02, 18:49
|
[Cytuj]
|
|
| A zauważył Pan, Mr. ~familiant, że życzą tam wesołych Świąt Wielkanocnych? To było opublikowane przed świętami ... |
|
|
|
|
~familiant
|
Wysłany: 2009-06-02, 19:03
|
[Cytuj]
|
|
| jest to w zakładce "Aktualności". A może chodzi o święta wielkanocne 2010? |
|
|
|
|
kubuniek
|
Wysłany: 2009-06-04, 12:54
|
[Cytuj]
|
|
Nie wiem czemu familiant pisze o Mazurskiej Słuzbie Ratowniczej, ze jest słynna w cudzysłowie? Przez ponad 30 lat swojego istnienia uratowała ona zycie setkom ludzi ( w tym i mnie)! Jest to jedyna formacja ratownictwa wodnego w której przez okragły rok wykwalifikowani ratownicy pełnią dyzury 24 h/dobę. Stacja wyposazona jest w profesjonalny sprzęt, w tym rowniez do cięzkiego ratownictwa technicznego. Ratownicy z MSR maja na kącie spektakularne akcje ratownicze tj. wydobywanie smigłowców czy samochodów spod lodu, ratowanie wędkarzy uwięzionych na krze i wiele innych sukcesów. Bardzo proszę o odrobinę szacunku dla ich pracy oraz poświęcenia.
Pozdrawiam
Kuba |
|
|
|
|
~familiant
|
Wysłany: 2009-06-04, 13:28
|
[Cytuj]
|
|
Jest demokracja i każdy może mieć własne zdanie.
[ Dodano: 2009-06-04, 13:29 ]
a info o zejściu lodu zdjęte |
|
|
|
|
dardiv
|
Wysłany: 2009-06-04, 20:06
|
[Cytuj]
|
|
| Demokracja jak najbardziej pozwala mieć swój pogląd na każdy temat.. ale pogląd jest wykładnią wiedzy lub niestety głębokiej indolencji... często dopiero tzw życie weryfikuje błędną ocenę. Bardzo łatwo mędrkować grzejąc zadek przy kominku.. to nie boli i jest pozbawione konsekwencji... Życzę "familiantowi" żeby nigdy nie musiał korzystać z pomocy tej słynnej służby tym bardziej że ratownicy ci wychodzą w morze czy na Szlak Mazurskich Jezior w warunkach które nie są już akceptowalne dla innych służb... Proszę mi wierzyć że wiem co piszę... Pozdrawiam |
|
|
|
|
~zenek
|
Wysłany: 2009-06-04, 20:52
|
[Cytuj]
|
|
To prawda, ze w demokracji i nie tylko, bo w innych systemach również każdy ma prawo do własnego zdania. Ironizowanie jednak ze służb ratowniczych jest zwykłym brakiem dobrego wychowania /żeby nie użyć mocniejszych słów/. To przecież ludzie z MSR i WOPR ryzykują bardzo często własnym zdrowiem i życiem niosąc pomoc. Wynagrodzenie za które pracują delikatnie mówiąc do najwyższych się nie zalicza.
Za ich pracę wszyscy , którzy pływamy po jeziorach i morzu winniśmy im szacunek i oby nigdy nie musieli nam pomagać. Pozdrawiam |
|
|
|
|
~boSmann
|
Wysłany: 2009-06-04, 21:45
|
[Cytuj]
|
|
Panowie, więcej uśmiechu i dystansu.
Myślę też, że nie musicie tego wszystkiego tłumaczyć Koledze familiantowi.
| Cytat: | | ale pogląd jest wykładnią wiedzy lub niestety głębokiej indolencji. |
Łatwo kogoś oceniać po jednym poście (i to żartobliwym)
| Cytat: | | grzejąc zadek przy kominku.. |
Czasem można się mocno pomylić
Aby było coś na temat w którym piszemy
Sezon rozpoczęty, pewnie wybieracie się na Mazury więc nic nie stoi na przeszkodzie abyście spotkali się z familiantem i przedyskutowali zagadnienie |
_________________ Zbyszek |
|
|
|
|
[usuniety na zyczenie] [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-06-05, 11:26
|
[Cytuj]
|
|
| boSmann napisał/a: | | Panowie, więcej uśmiechu i dystansu. |
wężykiem ,wężykiem . Strasznie tu sierjoznie |
|
|
|
|
~Tomek J
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Maj 2008 Posty: 1247 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-06-08, 14:40
|
[Cytuj]
|
|
| Nemo1 napisał/a: | | boSmann napisał/a: | | Panowie, więcej uśmiechu i dystansu. |
wężykiem ,wężykiem . Strasznie tu sierjoznie |
No to żeby bylo mniej sierioznie - napiszę że w minioną niedzielę rozpocząłem sezon na dalekiej prowincji Mazur, jaką jest Warszawka. Opis na p.r.z.:
http://niusy.onet.pl/nius...wo&aid=86047436
Pozdrawiam
Tomek Janiszewski |
|
|
|
|
~marekj
Mazurant
Pomógł: 4 razy Wiek: 38 Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 584 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 2009-06-08, 15:47
|
[Cytuj]
|
|
Toż to prawdziwy hardcore. Walka z nurtem, mostami, strażą pożarną, mielizną itp i to wszystko bez silnika - się spociłem przy czytaniu normalnie :) - dla jeziornego żeglarza do stanowczo za dużo. |
_________________ Pozdrawiam
Marek Jazienicki |
|
|
|
|
|
|