|
Siedemnastometrowa barka na dnie Niegocina. |
| Autor |
Wiadomość |
Valas
|
Wysłany: 2010-02-18, 20:37
|
[Cytuj]
|
|
| boSmann napisał/a: |
Pisaliście, że wydobycie i późniejsza konserwacja to duże koszty.
A tak konkretnie to ktoś oszacował, czy po prostu założono z góry, że pewnie wyjdzie drogo więc nie ma co się zastanawiać? |
Nasz konserwator ma doświadczenie z tego typu sprawami związane z pracą w muzeum w Szczecinie. Stąd też wynika jego wiedza na temat kosztów. Poza tym nie oszukujmy się nasza barka to, tak jak pisałem, nie jest hiszpański galeon. |
|
|
|
|
~boSmann
|
Wysłany: 2010-02-18, 22:26
|
[Cytuj]
|
|
Może i szkoda, że nie Galeon.
Jednak Niemcy jak znaleźli barkę (trochę większą) to szumu narobili i wyciągneli.
Ciekawe ile tego rodzaju łodzi i barek jest w muzeach.
Z publikacji dyr.Litwina raczej wynika, że niezbyt wiele zabytków sztuki szkutniczej się zachowało. |
_________________ Zbyszek |
|
|
|
|
MarMosz
|
Wysłany: 2010-02-22, 20:24 Prośba do grupowiczów
|
[Cytuj]
|
|
Tomek Stachura na początku marca, jedzie na konferencję do Łodzi, poświęconą wrakom. Prosił czy jest możliwe wykorzystanie starych zdjęć (stare kartki z Giżycka i okolic) umieszczonych na forum do prezentacji o wrakach?
Jeśli jest taka możliwość, to prośba do grupowiczów o skany w lepszej rozdzielczości.
Skany możecie wysyłać do mnie na adres marmosz@ol.onet.pl.
Sprawa bardzo pilna skany potrzebne są do środy, maksymalnie.
Doszły do mnie filmy które kręcił Tomek z Wojtkiem, pytanie do admina w jaki sposób je wrzucić na forum razem mają około 3GB.
Dzisiaj dokonaliśmy prób z kamerą i mamy swoje nagrania kwestia obróbki, nigdy tego nie robiłem.
Pozdrawiam i czekam na skany!!
|
|
|
|
|
anubis
|
Wysłany: 2010-02-22, 21:58 Re: Prośba do grupowiczów
|
[Cytuj]
|
|
| MarMosz napisał/a: | | Tomek Stachura na początku marca, jedzie na konferencję do Łodzi, poświęconą wrakom. |
Szykuje się bardzo ciekawy event , jeżeli chodzi o ten rodzaj aktywnosci (niekoniecznie tylko na Mazurach ), więcej informacji:
http://www.festiwalwrakowy.pl/
I%20DZ~1.JPG PLAKAT |
 |
| Plik ściągnięto 83 raz(y) 276,13 KB |
|
|
|
|
|
mazury.info.pl
Administrator
Pomógł: 69 razy Dołączył: 15 Maj 2008 Posty: 2735 Skąd: Giżycko
|
Wysłany: 2010-02-22, 22:16 Re: Prośba do grupowiczów
|
[Cytuj]
|
|
| MarMosz napisał/a: | | Doszły do mnie filmy które kręcił Tomek z Wojtkiem, pytanie do admina w jaki sposób je wrzucić na forum razem mają około 3GB. |
3GB to zbyt dużo (niewielu będzie chciało to ściągać w tej wielkości) - info poszło na priv. |
|
|
|
|
~adasko767
Pomógł: 4 razy Wiek: 43 Dołączył: 28 Paź 2008 Posty: 177 Skąd: Ełk Hafnarfjördur
|
Wysłany: 2010-02-23, 14:24
|
[Cytuj]
|
|
| moze wstaw link na forum jako odnosnik i wtedy bedzie mozna spokojnie ogladnac.jest wiele sposobow i roznych stron by wrzucic filmik |
|
|
|
|
MarMosz
|
|
|
|
|
MarMosz
|
Wysłany: 2010-03-30, 19:48 Drugi film z barki.
|
[Cytuj]
|
|
Na forum brak ruchu, czyli temat pomału wygasa albo czekam na lepsze warunki do nurkowania.
Miałem chwilę i obrobiłem drugi film, jeśli macie chęć zerknijcie na
http://www.youtube.com/watch?v=kaplXstgClg
Pozdrawiam
MarMosz |
|
|
|
|
mazury.info.pl
Administrator
Pomógł: 69 razy Dołączył: 15 Maj 2008 Posty: 2735 Skąd: Giżycko
|
|
|
|
|
MarMosz
|
Wysłany: 2010-06-25, 11:17 Nowe wieści o barce
|
[Cytuj]
|
|
Z Muzeum Morskiego z Gdyni doszły słuchy, że organizowana jest tygodniowa eksploracja wraku przez archeologów w ramach praktyk studenckich.
Jest szansa, że dowiemy się czegoś więcej o wraku.
|
|
|
|
|
czarcik
|
Wysłany: Wczoraj 7:14
|
[Cytuj]
|
|